'Ajax wordt dan lekker een soort Anderlecht, dat lijkt me niet de bedoeling'

'Ajax wordt dan lekker een soort Anderlecht, dat lijkt me niet de bedoeling'

Gepubliceerd: woensdag 6 februari 2019 om 07:58wo 06-02-2019 om 07:58

Ajax-coryfee Arie van Os vindt het een goede zaak dat de Amsterdamse grootmacht afgelopen jaar 'een nieuwe weg' is ingeslagen en alle financiële remmen losgegooid heeft. Van Os vertelt dat in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

Om de komst van Daley Blind en Dusan Tadic naar de hoofdstad mogelijk te maken, verpulverde Ajax het eigen salarisplafond. Het doet Van Os, voormalig penningmeester van de club, deugd. "Je móet mee in de vaart der volkeren. Tenminste, als je als club een rol in de subtop van Europa ambieert", tekent het AD uit zijn mond op. 

"Als je dat niet wilt, ook prima. Dan wordt Ajax lekker een soort Anderlecht en tellen we niet meer mee. Maar dat lijkt me niet de bedoeling. Er is nu geen weg meer terug. We zitten in de mallemolen. Uitstappen is afhaken."

Scouten en jeugd
Zolang de scouting én de jeugdopleiding 'top' blijven, zijn de financiële risico's gering, denkt Van Os. "Het zijn de garanties dat er ook de komende jaren miljoenen euro's blijven binnenstromen. Ik noem altijd het voorbeeld van Davinson Sánchez, die na één seizoen 40 miljoen euro waard was."

"Dat vond ik toen eigenlijk al te weinig en de actualiteit met absurde bedragen geeft mij gelijk. Maar ik doel nu op het principe: goede spelers scouten en opleiden levert meer geld op dan prijzen winnen. Al is dat laatste hoog tijd natuurlijk. Dat snap ik ook nog wel."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws