Vlaar genoot tijdens Feyenoord-Ajax: Ik vind het ongelooflijk

Vlaar genoot tijdens Feyenoord-Ajax: "Ik vind het ongelooflijk"

06-02-2019 13:32
25

Ron Vlaar geniet dit seizoen met volle teugen van Robin van Persie. De verdediger van AZ vindt het knap dat Van Persie op 35-jarige leeftijd haast wekelijks uitblinkt bij Feyenoord. 

Twee weken geleden was de captain van de Rotterdammers on fire tegen Ajax, dat in De Kuip met 6-2 werd geklopt. "Ik heb genoten toen. Ik vind het ongelooflijk wat Robin doet. Eigenlijk is het heel bijzonder dat we dit in Nederland nog kunnen zien. Er straalt zoveel klasse vanaf. Dat kan ik intens waarderen", vertelt Vlaar in gesprek met De Telegraaf. 

De routinier begrijpt dat Van Persie zijn loopbaan na dit seizoen beëindigt. "Ja, helemaal. Hij wordt 36 jaar, hè. Heeft ook nog eens tropenjaren beleefd in de Premier League. Dat was beuken. Wat hij heeft meegemaakt bij Arsenal en Manchester United, op alle fronten, gaat niet in je koude kleren zitten."

"De mensen hebben geen idee wat voor impact dat heeft op je lijf. Sport is gezond, maar zoals wij op dat niveau topsport bedrijven is eigenlijk ongezond. Ik denk dat Robin zijn lichaam zo goed kent, dat hij dondersgoed weet waar hij nu aan toe is."

Lees ook: 'Heb nog niet bepaald of ik doorga of stop, hoef die keuze ook niet te maken nu'