Stam laat zich uit over 'eerste keeper': 'Mickey speelt gewoon op dit moment'

Stam laat zich uit over 'eerste keeper': 'Mickey speelt gewoon op dit moment'

06-02-2019 16:53 Laatste update: 17:19
24

Mickey van der Hart staat voorlopig onder de lat bij PEC Zwolle. Trainer Jaap Stam is tevreden met de verrichtingen van de goalie en ziet geen reden om van keeper te wisselen.

"Mickey heeft het zolang als ik hier ben goed ingevuld", aldus Stam voor de camera van FOX Sports. "We kennen allemaal de kwaliteiten van de andere twee keepers. Diederik (Boer red.), waar je op zinspeelt, is natuurlijk ook een hartstikke goede keeper en heeft heel veel ervaring. De pech voor hem was dat hij geschorst was. Dan moet Mickey het invullen. Die heeft het heel goed gedaan en dan is er voor mij niet veel reden om dat te gaan veranderen."

Stam stelt drie goede keepers tot zijn beschikking te hebben. "Dean (Bouzanis red.) is ook gewoon een hele goede keeper. Dus we hebben drie jongens die aan elkaar gewaagd zijn en die moeten het laten zien", aldus Stam.

Echt uitspreken dat Van der Hart nu zijn vaste eerste doelman is, doet Stam niet. "We kunnen discussies gaan creëren en dingen lopen zoeken met keepers. Het is hier een hot item geweest, maar daar ga ik helemaal niet in mee. Mickey speelt gewoon op dit moment en hij vult het goed in. En daarmee is de kous af."