Gerbrands: 'Je moet ook iets kunnen, anders nemen we iemand van buiten PSV'

Gerbrands: 'Je moet ook iets kunnen, anders nemen we iemand van buiten PSV'

Gepubliceerd: woensdag 6 februari 2019 om 18:59wo 06-02-2019 om 18:59

Liefst negentien oud-spelers van PSV hebben een functie bij de Eindhovense club. Dat is geen toeval, benadrukt algemeen directeur Toon Gerbrands.

"Kijk je wereldwijd, dan hebben succesvolle bedrijven de factor cultuur op één staan in hun personeelsbeleid", vertelt Gerbrands aan het Algemeen Dagblad. "PSV wil een club zijn van hard met een 'd' en hart met een 't'. Wie hier zelf heeft gevoetbald, snapt precies die cultuur en het gedrag dat erbij hoort."

"Mark van Bommel of nu Ruud van Nistelrooy die eigen ervaring met topvoetbal doorgeven aan talenten die ze trainen bij de A1, dat is ideaal, denken wij. Waarbij uiteraard geldt: je moet ook kwaliteit hebben, iets kunnen. Anders nemen we iemand van buiten PSV."

Van alle hoofdfuncties binnen PSV worden alleen de posities van algemeen directeur en Jong PSV-trainer nog niet bekleedt door een oud-speler. "Maar ook aan mijn opvolging wordt al gewerkt", knipoogt Gerbrands, die afgelopen zomer kennismaakte met Cody Gakpo (19). "Directeur van PSV, dat leek hem later ook wel wat. Dus wie weet..."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws