'Ik wist dat ik met spelers als Neymar en Mbappé geen toekomst had bij PSG'

'Ik wist dat ik met spelers als Neymar en Mbappé geen toekomst had bij PSG'

06-02-2019 20:58
13

Jean-Christophe Bahebeck stond bij Paris Saint-Germain te boek als een groot talent, maar speelt tegenwoordig in de Eredivisie. De Franse spits tekende afgelopen zomer bij FC Utrecht en zag het einde van zijn verblijf in Parijs al even aankomen.

"Ik heb een paar blessures gehad en misschien zat ik wel bij de verkeerde club op het verkeerde moment", blikt Bahebeck in gesprek met Voetbal International terug op zijn PSG-tijd. "Ik heb met de grootste spelers van de wereld getraind en gespeeld, maar zelf was ik nog niet zo ver. Dat was leerzaam."

Bahebeck speelde vorig seizoen al op huurbasis bij Utrecht. Na vier basisplaatsen en drie goals ging het mis: de 25-jarige spits scheurde zijn achillespees. "Ik was op een missie en die werd nogal bruut verstoord. Ik ben teruggegaan naar Parijs en heb een maand op bed gelegen. Echt waar! Mijn moeder verzorgde me, ik wilde even helemaal niks."

In Zeist pakte Bahebeck zijn revaldatie op. "In de voorbereiding ben ik met PSG meegegaan naar China en heb ik zelfs twee oefenduels gespeeld. Ik wist dat ik met spelers als Neymar en Mbappé geen toekomst had bij de club. De trainer (Thomas Tuchel, red.) vroeg wat ik wilde. Ik heb eerlijk gezegd dat ik ergens naartoe wilde waar ik langere tijd zou blijven. Het liefst FC Utrecht."