De Jong dubt over toekomst: 'Misschien eens appen hoe het met Frank gaat, haha'

De Jong dubt over toekomst: 'Misschien eens appen hoe het met Frank gaat, haha'

07-02-2019 11:08 Laatste update: 11:14
53

Siem de Jong weet nog niet waar hij volgend seizoen voetbalt. De middenvelder wordt momenteel door Ajax verhuurd aan Sydney FC, maar ook de Amerikaanse competitie trekt hem.

"Het hangt uiteindelijk af van wat Ajax, Sydney en ik willen. Het leven is goed en ik speel mijn wedstrijden", vertelt De Jong in gesprek met ELF Voetbal. "Maar ik ben niet van plan zo lang in Australië te blijven dat Robert ten Brink ooit met Luuk of mijn ouders voor de deur staat voor een hereniging, haha."

De Jong weet dus niet of het een terugkeer naar Ajax, een langer verblijf in Sydney of iets heel anders wordt. "Het lijkt mij nog wel mooi om in de nabije toekomst ook eens in de Verenigde Staten te wonen en te spelen", stelt hij.

De middenvelder heeft nog het nummer van Frank de Boer, die inmiddels werkzaam is bij Atlanta United. "Ja, misschien moet ik eens appen hoe het met Frank gaat, haha. Maar de MLS is nu ook in opkomst en de Amerikaanse sportcultuur spreekt mij aan. Ik ben al een paar keer in New York en in Californië geweest."