NEC-breuk gelijmd: 'Hij moet zich realiseren dat hij een heel goede voetballer is'

NEC-breuk gelijmd: 'Hij moet zich realiseren dat hij een heel goede voetballer is'

07-02-2019 14:05 Laatste update: 14:34
40

Anass Achahbar keert binnenkort terug in de selectie van NEC. Jack de Gier, trainer van de Nijmeegse club, laat dat donderdag weten. Achahbar werd drie weken geleden verbannen naar Jong NEC na een woordenwisseling in de kleedkamer.

Achahbar ging samen met Brahim Darri (inmiddels FC Den Bosch) zijn boekje te buiten in de rust van de verloren wedstrijd tegen FC Eindhoven. Na een gesprek met De Gier is hij weer welkom bij de hoofdmacht van NEC, mits hij aan bepaalde voorwaarden voldoet. De 25-jarige spits moet eerst weer helemaal fit worden.

"Hij is nog niet fit genoeg, omdat hij een paar weken niet met ons heeft meegetraind", zegt De Gier donderdag in gesprek met Omroep Gelderland. "Het heeft te maken met algehele fysieke fitheid. Dat hebben we met hem afgesproken en daar gaat hij ook honderd procent voor."

Achahbar, door NEC  gehuurd van PEC Zwolle, staat dit seizoen op zeven goals en drie assists in twintig optredens. De Gier: "Anass is gewoon een heel goede voetballer en dat moet hij zich ook realiseren. Ik denk dat hij nog van meerwaarde kan zijn. Als ik dat niet zou denken, hadden we afscheid genomen. We hopen dat hij weer goed terugkomt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie