Transferlijstje: Spurs, Bayern München en nog vier bestemmingen voor Bergwijn

Transferlijstje: Spurs, Bayern München en nog vier bestemmingen voor Bergwijn

08-02-2019 10:00 Laatste update: 10:02
56

Manchester United, Bayern München, Internazionale en ga zo maar door: topploegen uit heel Europa hebben een oogje op PSV-ster Steven Bergwijn. De 21-jarige vleugelaanvaller kan komende zomer óveral aan de slag. Wat zou de beste bestemming zijn voor Bergwijn? Zes opties onder de loep.  

Tottenham Hotspur
De afgelopen twee jaar is Tottenham regelmatig in verband gebracht met Bergwijn. Het is natuurlijk bekend dat Spurs de Eredivisie goed in de gaten houdt, gezien de transfers van onder meer Davinson Sánchez, Nacer Chadli en Christian Eriksen in de laatste jaren. Een speler als Bergwijn, die op meerdere posities in de aanval uit de voeten kan en waarschijnlijk geen Frenkie de Jong-achtig bedrag kost, is sowieso een interessante optie voor de club. Met Tottenham kan Bergwijn volgend seizoen op prijzenjacht. 

Bayern München
Het afscheid van zowel Arjen Robben als Franck Ribéry nadert in de Allianz Arena en dus is Bayern naarstig op zoek naar offensieve versterking. De leiding van de recordkampioen van Duitsland heeft ongetwijfeld al een belletje gepleegd naar Mark van Bommel om te informeren naar Bergwijn. De stap van PSV naar de beste club van de Bundesliga is immens, zeker, maar als Bayern een plan met Bergwijn heeft en hem komend jaar rustig brengt en voldoende speelminuten gunt, zou het een droomhuwelijk kunnen worden.

Olympique Lyon
De stap van PSV naar Manchester United bleek een paar jaar terug nét iets te groot voor Memphis Depay. Inmiddels is hij een niveautje lager, bij Olympique Lyon, alsnog uitgegroeid tot een topper in een grote Europese competitie. De route Memphis is wellicht ook voor Bergwijn verstandig: eerst twee seizoenen schitteren in de Ligue 1, dáárna de Premier League of de Bundesliga. Misschien kan Bergwijn bij L'OL zelfs wel de directe opvolger worden van zijn collega-international. 

Manchester United
Tja, Bergwijn kan natuurlijk ook op een andere manier in de voetsporen treden van Memphis - door juist wél direct van het Philips Stadion naar Old Trafford te verkassen. In Engeland verschenen afgelopen week lovende stukken over de talentvolle buitenspeler. Fans van United zien de komst van Bergwijn helemaal zitten. Minpunt: de enorme concurrentie bij The Red Devils. Bergwijn zou te maken krijgen met onder meer Alexis Sánchez, Marcus Rashford, Jesse Lingard en Anthony Martial. Ga er maar aan staan. 

Bayer Leverkusen
Als het Leverkusen van Peter Bosz de komende maanden indruk blijft maken zoals het vorige week deed tegen Bayern München (3-1 zege), gaan veel spelers van Die Werkself zich in de picture spelen bij tal van topclubs. Als Leverkusen de opmars níet voortzet en zich in mei niet plaatst voor Europees voetbal, is de kans groot dat een aantal vedettes op zoek gaat naar een transfer. Hoe dan ook: mochten bijvoorbeeld Leon Bailey en Julian Brandt verkassen, dan moet Bosz op zoek naar nieuwe aanvallers - en de snelle, vaardige Bergwijn zou precies in z'n plaatje passen. 

Internazionale
Ivan Perisic wil vertrekken, huurling Keita Baldé zit vaak op de bank en Matteo Politano en Antonio Candreva zijn eigenlijk niet (meer) goed genoeg. Kortom: Internazionale heeft in de zomer dringend nieuwe vleugelaanvallers nodig. Scouts van de Italiaanse topclub zouden tijdens de Champions League-ontmoetingen met PSV van dit seizoen diep onder de indruk zijn geraakt van Bergwijn. Wel een mooie uitdaging natuurlijk, een dragende kracht worden in Milaan en Juventus het vuur aan de schenen leggen. 

Bij welke club zie jij Bergwijn komend seizoen graag spelen? Deel je mening in de comments!