Kristensen toont begrip: 'Ik wil heel graag, maar snap waarom ik niet speel'

Kristensen toont begrip: 'Ik wil heel graag, maar snap waarom ik niet speel'

08-02-2019 12:03
25

Rasmus Kristensen maakte ruim een jaar geleden de overstap van FC Midtjylland naar Ajax, maar in Amsterdam is hij nog geen basisspeler. De Deense verdediger stelt dat wel te begrijpen en houdt voorlopig geduld.

In de pikorde moet Kristensen voorlopig Noussair Mazraoui voor zich dulden. "Nous en het team hebben echt heel goed gespeeld. Als je maar blijft winnen, ga je het team echt niet wijzigen. Zo hoort dat ook", aldus Kristensen in gesprek met Ajax Life. "Ik wil heel graag spelen, maar snap ook waarom ik niet speel. Ik zit er precies tussenin. Maar ik ben erg hongerig en wil graag spelen en de voorkeur krijgen, daarom train ik iedere dag keihard."

Toch erkent de Deen dat hij liver meer wedstrijden had gespeeld. "Maar in algemene zin gaat mijn niveau omhoog. Als ik tien wedstrijden op rij mag spelen, kan ik de volgende stap maken. Maar Nous doet het echt heel erg goed. Ik voel dat ik er ook klaar voor ben! In alle wedstrijden die ik heb gespeeld, verloor Ajax nog nooit."

Aan piekeren doet Kristensen nog niet. "Nee, op dit moment niet. Maar je carrière is als een achtbaan: het gaat op en neer. Ik ben nu een jaar bij Ajax en de eerste zes maanden heb ik onwijs veel geleerd. Ik speel niet zo veel, maar heb al een lange weg afgelegd."