Dolberg happy bij Ajax: Het is niet dat ik er een probleem mee heb

Dolberg happy bij Ajax: "Het is niet dat ik er een probleem mee heb"

08-02-2019 15:48 Laatste update: 15:55
42

Kasper Dolberg zit lekker in zijn vel. In de laatste wedstrijd van Ajax, thuis tegen VVV-Venlo (6-0), was de Deense spits trefzeker. Als het aan hem ligt, volgen er nog veel meer goals.

Dolberg voelt zich steeds beter. "Na één doelpunt kun je niet zeggen dat ik helemaal terug ben, maar ik moet zo doorgaan en het veel vaker laten zien. Dan komt het goed", vertelt hij aan FOX Sports. "Ik voel me heel goed, beter dan in een heel lange tijd. Alsof ik in een flow zit waarin ik heel lang niet heb gezeten. Iedere week spelen is een heerlijk gevoel."

De laatste weken houdt Dolberg zijn concurrent Klaas-Jan Huntelaar op de bank. "Ik wil de eerste spits blijven, maar op de bank zit ook een vrij goede spits. Ik moet dus goed blijven spelen. Of ik druk voel? Natuurlijk, zo moet het zijn bij een club als deze. Het is geen probleem."

Dolberg maakt sinds de winterstop nog niet de negentig minuten vol. "Natuurlijk wil ik tot het einde spelen als het kan, maar de trainer ziet het niet zo. Het is niet dat ik er een probleem mee heb, maar je wilt natuurlijk zo lang mogelijk spelen." Met acht Eredivisie-goals dit seizoen is hij nog niet tevreden. "Dat is niet genoeg."