Huiberts wil Stengs niet naar Ajax laten gaan: 'Hij zei: we verkopen niet aan hen'

Huiberts wil Stengs niet naar Ajax laten gaan: 'Hij zei: we verkopen niet aan hen'

08-02-2019 16:18 Laatste update: 16:38
317

Calvin Stengs werd deze week meermaals in één adem genoemd met Ajax. Volgens Vincent Schildkamp is zijn club AZ echter helemaal niet happig op een transfer van de twintigjarige aanvaller naar Amsterdam.

"Leo (Driessen, red.) en ik zaten zaterdagochtend toevallig in een uitzending met Max Huiberts (technisch directeur van AZ, red.). Hij was heel stellig. Hij zei: we gaan helemaal geen spelers meer verkopen aan Ajax en PSV", zegt de commentator bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Ze zijn boos."

Wedden

Meer odds

Dat laatste heeft te maken met het feit dat Ajax regelmatig probeert jeugdspelers over te nemen van de provinciegenoot. Een herenakkoord tussen Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, FC Utrecht en Vitesse moet daar een einde aan maken, maar als het aan Huiberts ligt maken ook spelers van het eerste elftal niet langer de overstap naar de top-twee.

"In die uitzending kwam op een gegeven moment ook een discussie over Stengs en Ajax", stelt Schildkamp. "Huiberts was heel stellig en herhaalde het een keer of drie: wij zijn in principe niet meer van plan om spelers aan Ajax of PSV te verkopen. Dat is de enige manier om het gat naar die clubs nog eens te dichten als ze die ambitie hebben en die moeten ze hebben."

Opvallend genoeg wordt Feyenoord niet genoemd door Huiberts. "Het ging echt om Ajax en PSV, omdat ze het idee hebben dat ze dicht bij Feyenoord in de buurt zitten." Hans Kraay denkt dat ook de transfersom voor de rechtsbuiten een probleem kan zijn. "Ik denk niet dat je Stengs voor tien miljoen euro hebt."