Van den Brom looft: 'Tot oktober heeft hij gekwakkeld, maar gold voor hele elftal'

Van den Brom looft: 'Tot oktober heeft hij gekwakkeld, maar gold voor hele elftal'

09-02-2019 09:07
18

John van den Brom is dolgelukkig na de overwinning bij NAC Breda. AZ kreeg voor de vijfde keer op rij geen tegentreffer en speelde wederom goed voetbal.

"Het was druilerig weer, maar het spel was wederom hartverwarmend", zegt Van den Brom na de 0-3 in Breda tegen FOX Sports. "We gaan door. We hebben een elftal dat vertrouwen en kwaliteit heeft en dat fit is. Dan heb je een gemakkelijke overwinning, dat is lekker."

Bij AZ was Guus Til met twee treffers een van de uitblinkers. De middenvelder heeft zijn vorm weer helemaal terug. "Tot oktober heeft hij gekwakkeld, maar dat gold voor het hele elftal. Je ziet dat iedereen in zijn kwaliteiten komt als het elftal staat. Het is iets dat al langer speelt in plaats van dat het nu uit de lucht valt."

"We zitten er lekker in en staan op. Marco Bizot pakte een paar goede ballen bij 0-0. Dan klopt het puzzeltje dat je wilt zien. Het is allemaal makkelijk lullen, maar we hebben weer de nul gehouden en scoorden opnieuw drie keer. We hebben nog niets."

Van den Brom jaagt met AZ op de derde plek, die nu nog wordt bezet door Feyenoord. "Het doel is bij de eerste vier eindigen. We kunnen naar boven kijken en dat is Feyenoord. Het gat is twee punten, maar zij moeten dit weekend nog spelen. Als het vijf punten wordt heb je ze nog steeds in het vizier. Dan moet je blijven jagen, daar ben je sporter voor."