Buijs neemt Doan apart bij FC Groningen: We gaan nog even zitten

Buijs neemt Doan apart bij FC Groningen: "We gaan nog even zitten"

Gepubliceerd: zaterdag 9 februari 2019 om 09:42za 09-02-2019 om 09:42

Ritsu Doan verloor de finale van de Asia Cup en is daar zeer teleurgesteld over, maar keerde niet met een zuur gezicht terug bij FC Groningen. Trainer Danny Buijs neemt de Japanner snel even apart, vertelt hij aan het Dagblad van het Noorden.

"Hij is natuurlijk wel zwaar teleurgesteld dat ze de finale hebben verloren, maar hij heeft een lekker toernooi gespeeld en mooie ervaringen opgedaan", vertelt Buijs. "Hij maakt een frisse indruk, is vrolijk, wil graag weer voetballen. Het is altijd even de vraag hoezeer zo'n reis erin hakt. Kom je gelijk weer in je ritme of houdt een jetlag je de hele nacht wakker? We gaan nog even zitten."

Door de terugkeer van Doan heeft Buijs een luxeprobleem. Zonder de Japanner pakte Groningen zes punten uit de laatste twee duels. Het is dus de vraag welke speler geslachtofferd gaat worden voor Doan, die altijd opgesteld wordt door Buijs. "Ik vind in ieder geval dat we nog kunnen verbeteren in het organisatorisch verdedigen. Dat zag je tegen Willem II, toen wij hen terug lieten komen in de wedstrijd. Voetballend willen we ook nog beter worden en meer kansen creëren."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws