Drost grapt: 'Nou, dan zuipen we ons gewoon helemaal naar de klote in de stad'

Drost grapt: 'Nou, dan zuipen we ons gewoon helemaal naar de klote in de stad'

Gepubliceerd: zaterdag 9 februari 2019 om 23:28za 09-02-2019 om 23:28

Heracles Almelo kreeg energie van het succesvol afjagen van Ajax. Dat stelt Jesper Drost, die voor de camera van VoetbalPrimeur vertelt dat hij al vanaf het begin wist dat Heracles een resultaat over kon gaan houden aan de wedstrijd.

Bennett van Fessem
ROTTERDAM

De Heraclieden speelden vanaf minuut één met volle overtuiging en wonnen uiteindelijk dik verdiend met 1-0 van Ajax. "Vooral de eerste paar minuten waren bepalend", zegt Drost in gesprek met VoetbalPrimeur. "Het geeft heel veel energie als je ze afjaagt en als ze fouten gaan maken. Vooral in de eerste helft kregen we daar heel veel kansen uit."

"Zij wisten het allemaal niet meer, dat voel je dan gewoon aan", vervolgt Drost. "We hebben er veel kracht in moeten stoppen door iedere keer te sprinten en te jagen. Maar ik denk ook dat deze speelwijze uiteindelijk meer oplevert."

En dus rijst de vraag hoe de wedstrijd tegen Real Madrid zal gaan verlopen voor de Amsterdammers. "Of ik even goed ben als Bale? Een twee drie, dacht het niet! Zo realistisch ben ik wel. Ajax moet gewoon doen wat ze Europees al hebben laten zien, daar was ik van onder de indruk. De wedstrijd van vandaag gauw vergeten."

Dat zullen ze bij Heracles niet zo snel doen. "Nu ga ik wel een biertje drinken, misschien wel twee", verklapt Drost. "Misschien gaan we nog wel de stad in, maar we moeten morgen trainen. Of we zuipen ons in de stad helemaal naar de klote. Nee, grapje natuurlijk. Ze moeten me dat stappen nog een beetje leren."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws