Verbeek 'drukt stempel' op Ajax: 'Dan praat je over arrogantie en hooghartigheid'

Verbeek 'drukt stempel' op Ajax: 'Dan praat je over arrogantie en hooghartigheid'

Gepubliceerd: zondag 10 februari 2019 om 07:17zo 10-02-2019 om 07:17

Gertjan Verbeek heeft de vinger op de zere plek proberen te leggen bij Ajax. De analist is niet mals in zijn kritiek op de ploeg van trainer Erik ten Hag na de 1-0 nederlaag bij Heracles Almelo.

"Je mag wel een stempel plakken op dit elftal. Dan praat je over arrogantie en hooghartigheid van we kunnen zo goed voetballen", zegt Verbeek bij FOX Sports. "En nu krijg je teksten als 'we geven niet thuis' en 'we spelen niet des Ajax'. De kwaliteit kan niet in één keer weg zijn. Het is niet zo dat ze in één keer niet meer kunnen voetballen. Maar het is wel zo dat ze niet meer de dingen doen die ze goed hebben gedaan in de eerste seizoenshelft."

"Ze moeten terug naar de basis", stelt Verbeek. "Dat lijkt heel makkelijk, maar blijkt voor Ajax heel moeilijk te zijn. Het zit 'm in de kop, het zit 'm niet in de benen." De vraag is wat Ten Hag nu moet doen. "Succesbeleving", is de analist stellig. "Op de training gewoon herhalen, herhalen, herhalen. De meest simpele dingen gewoon weer stinkend goed doen."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws