Feyenoorders richten vizier op Ajax: 'Je loopt weer drie punten in'

Feyenoorders richten vizier op Ajax: 'Je loopt weer drie punten in'

Gepubliceerd: zondag 10 februari 2019 om 07:38zo 10-02-2019 om 07:38

Jens Toornstra beleeft gekke weken met Feyenoord. De Rotterdammers schitterden in de Klassieker tegen Ajax, maar leden vervolgens een nederlaag bij Excelsior. Zaterdagavond werd wel weer eenvoudig gewonnen van De Graafschap (4-0).

Toornstra heeft geen antwoord op die wisselvalligheid. "Dat is wat we het hele seizoen al hebben", laat hij weten voor de camera van VTBL. "Dat mag niet, maar een duidelijk antwoord is er niet. We moeten niet terugkijken eigenlijk. Dat moesten we na Ajax niet doen en nu ook niet. De blik moet vooruit."

Het frustreert de middenvelder wel. "Ook als je ziet dat Ajax verliest. Je loopt weer drie punten in. Dan zijn die punten die je vorige week laat liggen, echt zonde", doelt hij op het debacle van de Amsterdammers bij Heracles Almelo (1-0). Het verschil tussen de aartsrivalen is nu acht punten.

Toornstra kan leven met de zege op De Graafschap. "In de eerste helft waren we iets te statisch. We waren wel beter en hadden wel kansjes, maar pas in de tweede helft toen we druk vooruit gingen zetten zag je echt het verschil. Ik denk dat we het snel hebben afgemaakt. We hadden zeker nog wel drie of vier goals kunnen maken. Dat kun je ons wel verwijten."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws