9 uit 12 voor FC Groningen na make-over: 'Goed gedaan van Ron en Hans, haha'

9 uit 12 voor FC Groningen na make-over: 'Goed gedaan van Ron en Hans, haha'

Gepubliceerd: zondag 10 februari 2019 om 18:14zo 10-02-2019 om 18:14

De goede reeks van FC Groningen bij de start van de tweede competitiehelft is voor een groot deel te danken aan meerdere geslaagde winteraankopen. Dat stelde aanvoerder Mike te Wierik, zondag na de overwinning op Vitesse. 

Kaj Sierhuis en Mo El Hankouri tekenden tegen Vitesse voor de doelpunten. De twee aanvallers werden in januari vastgelegd door Groningen, dat nu drie van z'n vier competitieduels in 2019 heeft gewonnen. "Dat hebben Ron en Hans goed gedaan, haha", doelde Te Wierik voor de camera van FOX Sports op technisch manager Ron Jans en algemeen directeur Hans Nijland.

"We moesten gewoon een impuls hebben. We hadden voor de winterstop veel jonge jongens dus het is lekker dat je ook wat ervaren jongens erbij hebt die de jonge jongens weer beter maken."

Naast Sierhuis (gehuurd van Ajax) en El Hankouri (gehuurd van Feyenoord) versterkte Groningen zich ook met onder meer Thomas Bruns en Iliass Bel Hassani. De formatie van trainer Danny Buijs staat inmiddels opgeklommen naar de twaalfde plaats. 

Poll

Gaat Groningen de playoffs voor Europees voetbal nog bereiken?

(1757 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws