De Jong reageert: Anders zou ik wel heel erg gefrustreerd zijn geweest

De Jong reageert: "Anders zou ik wel heel erg gefrustreerd zijn geweest"

Gepubliceerd: zondag 10 februari 2019 om 19:12zo 10-02-2019 om 19:12

Luuk de Jong heeft na de tumultueuze competitiewedstrijd tussen FC Utrecht en PSV (2-2) gereageerd op enkele veelbesproken momenten. De scheidsrechter en VAR hadden een zware dag in stadion Galgenwaard.

In de eerste helft had De Jong een penalty willen hebben voor een overtreding van Timo Letschert op hem. "Er wordt dan gezegd: je hoeft niet iemand vast te houden aan het shirt. Dat was bij mij twee keer wel het geval. Je moet gewoon van elkaar afblijven", aldus de PSV-spits bij FOX Sports.

De Jong was verantwoordelijk voor beide PSV-doelpunten, maar de Eindhovenaren hadden net zo goed met lege handen kunnen staan. Na de 2-2 kegelde Denzel Dumfries in de zestien Simon Gustafson omver. "Ik zag het gebeuren. Je kan 'm geven, maar dan had de scheidsrechter ons ook een penalty moeten geven. Anders zou ik wel heel erg gefrustreerd zijn geweest."

PSV had het sowieso lastig in Utrecht. "De eerste twee kansen waren ook meteen raak. Daarna kom je er heel moeilijk doorheen. Oké, we zijn iets uitgelopen, maar je wilt Ajax hier gewoon op acht punten zetten. Daar baal je van", verwijst De Jong naar de titelrace. "Er had veel meer ingezeten, gelukkig hebben we het nog een beetje recht kunnen trekken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws