Dumfries verdedigt Van Boekel na wedstrijd 'mannenvoetbal': Uitstekend gedaan

Dumfries verdedigt Van Boekel na wedstrijd 'mannenvoetbal': "Uitstekend gedaan"

Gepubliceerd: zondag 10 februari 2019 om 20:30zo 10-02-2019 om 20:30

Denzel Dumfries was zich van geen kwaad bewust na de 2-2 tussen FC Utrecht en PSV. De rechtsback van de Eindhovenaren zou in het strafschopgebied een overtreding hebben gemaakt op Simon Gustafson, maar hield na afloop vol dat zijn botsing met de Zweed geen strafschop waard was.

Bennett van Fessem
UTRECHT

Dumfries haalde het moment terug in gesprek met VoetbalPrimeur. "Ik zie dat die bal eruit valt, ik draai om en ik glij volle bak uit. Ja, kan ik niets aan doen. Dat is het veld, de weersomstandigheden... Er was contact, je ziet het. Maar ik had nóóit de intentie om mijn tegenstander te raken." En wat als er een vergelijkbare situatie aan de andere kant zou ontstaan? "Ik denk dat je mij onderhand een beetje kent toch? Dan sta ik vooraan", knipoogt de rechtsback.

Arbiter Pol van Boekel vond het geen strafschop waard, net zoals het moment met Luuk de Jong eerder op de middag. "De scheidsrechter stond voor hele moeilijke beslissingen en ik denk dat hij het uitstekend gedaan heeft", krijgt de arbiter bijval van Dumfries. "Het was een heerlijke wedstrijd om te spelen en voor de neutrale kijker een hele leuke wedstrijd om te zien. Mannenvoetbal hè?"

Bekijk hieronder het volledige interview met Dumfries:

Poll

Had FC Utrecht een penalty verdiend?

(3847 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws