VP's Elftal van de Week: AZ hofleverancier, spelers van Feyenoord en PSV

VP's Elftal van de Week: AZ hofleverancier, spelers van Feyenoord en PSV

Gepubliceerd: maandag 11 februari 2019 om 10:00ma 11-02-2019 om 10:00

AZ is met drie spelers hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. Ook Fortuna Sittard, Heracles Almelo en Feyenoord doen het met twee stuks goed.

Alexei Koselev (Fortuna Sittard)
Keepte de wedstrijd van zijn leven tegen Excelsior, dat slechts één keer wist te scoren tegen de doelman uit Moldavië. Mede door Koselev staat Fortuna na 21 speelronden in het linkerrijtje.

Jonas Svensson (AZ)
Het kan Svensson niet koud en guur genoeg: de Noorse stoomwals draait sinds de jaarwisseling op volle toeren aan de rechterkant. Was tegen NAC Breda weer goed voor een assist.

Maximilian Rossmann (Heracles Almelo)
Het was een klein wonder dat Rossmann de negentig minuten volmaakte tegen Ajax, want de Duitse verdediger van Heracles had in de slotfase letterlijk óveral last van. Een rots in de branding.

Calvin Verdonk (Feyenoord)
Maakte tegen De Graafschap zijn eerste doelpunt voor Feyenoord. Daarmee gaf hij een passend vervolg aan 2019, waarin hij zich heeft opgewerkt tot vaste basisspeler in De Kuip.

Guus Til (AZ)
Had het in de eerste seizoenshelft moeilijk met zijn tegenstanders en vooral zichzelf, maar is weer helemaal terug. Met twee doelpunten wees Til zijn ploeg de weg in Breda.

Lazaros Lamprou (Fortuna Sittard)
"Dit is mijn doorbraak", jubelde Lamprou na de 4-1 zege op Excelsior. Met twee knappe doelpunten had de jonge Griek (21) een groot aandeel in de driepunter van Fortuna Sittard.

Anco Jansen (FC Emmen)
De regisseur van FC Emmen. In de slotscéne van de thriller tegen ADO Den Haag (3-2 winst) speelde hij ook nog de hoofdrol als redder in nood door op schitterende wijze te scoren.

Brandley Kuwas (Heracles Almelo)
Kuwas en Ajax: het is een gelukkig huwelijk. Vorig seizoen draaide hij de Amsterdammers met een laat doelpunt de nek om in Almelo en zaterdag was hij weer een constante plaag.

Calvin Stengs (AZ)
Er wordt zo veel gezegd en geschreven over Stengs, maar alle loftuitingen zijn terecht. De sierlijke aanvaller van AZ is een genot om naar te kijken en floreerde ook tegen NAC.

Luuk de Jong (PSV)
Van onschatbare waarde voor PSV dit seizoen. Bij een 2-0 achterstand tegen FC Utrecht stond de topscorer weer op, met twee doelpunten en een zwaarbevochten punt als beloning.

Peniel Mlapa (VVV-Venlo)
Leidde VVV met twee doelpunten naar de zevende plaats in de Eredivisie. Mlapa, die een verleden heeft bij Hoffenheim en Borussia Mönchengladbach, scoorde al negen keer in zeventien Eredivisie-duels.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie was dit weekend de beste?

Koselev
6%
Svensson
3%
Verdonk
15%
Rossmann
5%
Lamprou
4%
Til
13%
Jansen
4%
Kuwas
7%
Stengs
12%
De Jong
27%
Mlapa
4%
(1846 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws