Benfica zet tienklapper (!) neer, Memphis en Tete verliezen, comeback Promes

10-02-2019 23:34 Laatste update: 23:31
20

Benfica heeft zondagavond een historische overwinning geboekt tegen Primeira Liga-laagvlieger Nacional. De eilandbewoners konden met een 10-0 (!) nederlaag terug naar Madeira.

Het bal werd in de eerste minuut al geopend door Alejandro Grimaldo. In het restant van de eerste helft hield Nacional de schade nog relatief beperkt: alleen Haris Seferovic kwam twee keer tot scoren. Na rust liep Benfica uit naar een 7-0 voorsprong, via Joao Felix, Pizzi, Francisco Ferreira en Rúben Dias. Die stand stond vijf minuten voor tijd nog steeds op het bord, waarna De Adelaars via Jonas, Rafa Silva en nogmaals Jonas uitliepen naar dubbele cijfers.

OGC Nice-Olympique Lyon 1-0
Het Olympique Lyon van Memphis Depay en invaller Kenny Tete heeft de stunt tegen Paris Saint-Germain geen gevolg kunnen geven. De nummer 3 van Frankrijk verloor met 1-0 bij subtopper Nice. Rémi Walter zorgde in de slotfase met een benutte strafschop voor de enige treffer aan de Côte d'Azur.

Sassuolo-Juventus 0-3
Juventus heeft zijn voorsprong in de Serie A uitgebouwd. Een dag nadat Napoli punten liet liggen tegen Fiorentina, won De Oude Dame zonder buitensporige moeite bij Sassuolo. Sami Khedira zorgde in de rebound voor 0-1 na een schot van Cristiano Ronaldo, die zelf de 0-2 binnenkopte en de assist op de derde goal van Emre Can leverde. Het nog altijd ongeslagen Juventus staat nu negen punten voor Napoli.

Sevilla-Eibar 2-2
Het Sevilla van basisklant Quincy Promes leek thuis tegen het bescheiden Eibar een verrassende nederlaag te moeten slikken. Ever Banega kreeg vijf minuten voor tijd, bij een stand van 0-2, een rode kaart, maar het tiental uit Andalusië vocht zich alsnog terug. Wissam Ben Yedder en Pablo Sarabia bezorgden de nummer vier van de Primera Division alsnog een punt.