'Werk voor Ten Hag: Schreuder niet op z'n plek; spelers willen vrijheden behouden'

'Werk voor Ten Hag: Schreuder niet op z'n plek; spelers willen vrijheden behouden'

Gepubliceerd: maandag 11 februari 2019 om 19:46ma 11-02-2019 om 19:46

Erik ten Hag moet meer dan ooit zijn kwaliteiten als peoplemanager aanspreken om de kleedkamer van Ajax bij elkaar te houden. Daarnaast moet hij de situatie rond Alfred Schreuder zien te managen, meldt Voetbal International.

'Onder Ten Hag leek er aanvankelijk een duidelijke afstemming. Samen met Alfred Schreuder zorgde de hoofdtrainer voor nieuwe impulsen binnen de club, terwijl Aron Winter en Richard Witschge als ras-Ajacieden het Amsterdamse dna bewaakten', schrijft VI. 'Tot grote confrontaties heeft het niet geleid, maar de vraag is wel hoe lang deze samenstelling nog stand houdt.'

Het weekblad meldt dat het een publiek geheim is dat Schreuder niet helemaal op zijn plek is als assistent bij Ajax. Mogelijk staat hij komende zomer open voor een vertrek naar RB Leipzig, waar hij na Hoffenheim opnieuw kan gaan samenwerken met trainer Julian Nagelsmann.

Discipline
Ten Hag wacht ook de nodige uitdagingen binnen zijn selectie. De trainer kondigde na de 6-2 nederlaag tegen Feyenoord aan de discipline te willen aanhalen. Het is echter de vraag of de Ajax-spelers daar op zitten te wachten, aangezien zij 'bepaalde vrijheden gewend zijn en willen behouden. Het gevolg kan opnieuw een spanningsveld betekenen.'

'Meer dan ooit moet Ten Hag zijn kwaliteiten als peoplemanager laten gelden om de kleedkamer bij elkaar te houden. En daarmee zijn eigen functioneren onder controle te houden', aldus VI.

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Is Ten Hag nog de juiste man op de juiste plek voor Ajax?

(8045 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws