Van der Vaart over Real Madrid: Tassie pakken en gaan met die banaan

Van der Vaart over Real Madrid: "Tassie pakken en gaan met die banaan"

Gepubliceerd: dinsdag 12 februari 2019 om 14:23di 12-02-2019 om 14:23

Voor Rafael van der Vaart is de Champions League-clash tussen Ajax en Real Madrid extra speciaal. De 36-jarige oud-international droeg het shirt van beide clubs. Spelen voor Real vond Van der Vaart prachtig en 'ongeëvenaard'. 

"Als Real Madrid zich meldt, is het tassie pakken en gaan met die banaan. Daar hoef je geen seconde over na te denken", blikt hij terug met Het Parool. "Dat ik ging voetballen voor Real Madrid was een droom van de hele familie van mijn moeders kant. Zij is Spaanse."

De druk was ongekend hoog bij De Koninklijke. "Het is elke keer weer fantastisch om dat shirt aan te mogen doen. Maar je moét leveren. Ook elke training lig je onder het vergrootglas. Sportkranten moeten dagelijks vijftien pagina's vullen over Real Madrid. Nou, dan weet je het wel."

"Ik heb twee mooie seizoenen gehad bij Real Madrid, 73 wedstrijden en 12 doelpunten. Met de wedstrijden tegen Barcelona als hoogtepunten. De hele dag van El Clásico beleef je als die van de WK-finale. De spanning die langzaam wordt opgebouwd. Het is zo intens dat je je sommige dingen zelfs nu nog tot in detail herinnert."

Van der Vaart ruilde Real in augustus 2010 in voor Tottenham Hotspur. Later speelde hij ook nog voor onder meer Hamburger SV, Real Betis en FC Midtjylland. De 109-voudig international van Oranje reist op 5 maart, op uitnodiging van Ajax, mee naar het uitduel met Real Madrid, weet Het Parool. 

Poll

Wat wordt woensdag de uitslag?

(19222 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws