'Vitesse-directie aan handen en voeten gebonden: landgenoot steunt Slutsky'

'Vitesse-directie aan handen en voeten gebonden: landgenoot steunt Slutsky'

Gepubliceerd: dinsdag 12 februari 2019 om 20:03di 12-02-2019 om 20:03

Hoewel Leonid Slutsky binnen veel geledingen van Vitesse in rap tempo krediet verliest, houdt landgenoot en clubeigenaar Valeri Oyf de Russische trainer 'weg van de guillotine'. Dat meldt de Gelderlander.

Na de 2-1 nederlaag bij FC Groningen is er topberaad geweest op Papendal. Slutsky moet gaan winnen, maar hij weigert het 'Wolga-catenaccio' op te geven. Dat komt hem in brede kring op kritiek te staan. Naast de achterban mort ook de spelersgroep, schrijft de regionale krant.

Technisch directeur Marc van Hintum zit in een lastig parket. Hij wees Slutsky al meermaals op de aanvallende kwaliteiten in de Vitesse-selectie. Zijn invloed en die van de andere directieleden, Olivier Smit (commerciële zaken) en Joost de Wit (algemeen directeur) is verder evenwel beperkt. Oyf bepaalt de koers in het Gelredome.

Zorgwekkend is daarnaast de situatie op het trainingsveld, stelt de Gelderlander. Slutsky beweegt voornamelijk in eigen kring, met de Russische assistenten Oleg Yarovinsky en de Berezutsky-broers. Daarmee wordt de ervaren assistent Edward Sturing genegeerd. 

Lees ookSlutsky reageert op 'onrust': 'Ik ben geen meisje van 16 jaar oud'

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws