Brands bewondert PSV'er: 'Eerlijk gezegd zou ik hem morgen willen hebben'

Brands bewondert PSV'er: 'Eerlijk gezegd zou ik hem morgen willen hebben'

13-02-2019 07:12 Laatste update: 09:03
78

PSV-pareltje Mohammed Ihattaren is zó goed, dat Marcel Brands hem liever vandaag dan morgen naar Everton zou willen halen. De director of football van de Premier League-club zegt dat in gesprek met Voetbal International. 

In Eindhoven zijn de verwachtingen rond het zeventienjarige kroonjuweel Ihattaren zéér hoog. PSV-trainer Mark van Bommel liet de jongeling onlangs debuteren in de Eredivisie.

"Eerlijk gezegd zou ik hem morgen bij Everton willen hebben, zo goed is hij, maar ik denk niet dat dat het pad is dat hij moet bewandelen. Hij heeft straks een tussenstap nodig", aldus Brands, jarenlang technisch manager in het Philips Stadion en sinds afgelopen zomer werkzaam in Engeland.

"Wat dat betreft zit Mo goed bij PSV. De club speelt Europees voetbal, hij heeft een grote kans op speeltijd en hij zit bij de nationale teams. Als hij nu naar het buitenland zou gaan, heeft hij een stuk minder garanties. De stap naar de Premier League is echt heel groot en het kan daardoor ook helemaal verkeerd aflopen met een talent. Nu heeft hij een trainer die het in hem ziet zitten, ik zou zeggen koester dat." 

Lees ook: De Mos bewierookt 'supertalent' van PSV: 'Van Basten en Rijkaard hadden dat ook'