Advocaat mogelijk toch trainer van Feyenoord: 'Deur staat toch weer op een kier'

Advocaat mogelijk toch trainer van Feyenoord: 'Deur staat toch weer op een kier'

13-02-2019 15:58 Laatste update: 17:00
71

Het is niet uitgesloten dat Dick Advocaat toch de trainer wordt van Feyenoord. Volgens Valentijn Driessen heeft Advocaat de deur weer op een kier gezet en wil hij mogelijk toch de opvolger worden van Giovanni van Bronckhorst.

Dat stelt de chef voetbal in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "De deur staat weer open, dat kun je wel stellen. Hij heeft de deur keihard dichtgegooid, maar zo hard dat hij toch weer op een kier staat. De deur is niet echt in het slot gevallen", aldus Driessen.

Advocaat verkondigde vorige week niet naar Feyenoord te gaan. Volgens Driessen heeft de huidige oefenmeester van FC Utrecht iets te snel 'nee' geroepen. "Onbegrijpelijk, ook dat zijn zaakwaarnemer Rob Jansen hem niet tot rust heeft kunnen manen. Dat hij niet heeft gezegd: we wachten gewoon een week. We kunnen het morgen zeggen, maar kunnen het ook over een week zeggen. Misschien zit je dan wel beter in je vel."

Het is niet ondenkbaar dat Advocaat volgend seizoen alsnog aan het roer staat in Rotterdam-Zuid. "Feyenoord heeft hem met een bepaald idee benaderd. Advocaat is een hele ervaren man, je weet wat je krijgt bij hem. Ze hebben ook een trajet parallel daaraan lopen voor de seizoenen erna. Dat is onder andere het idee met Dirk Kuyt. Dat idee blijft in feite staan. (...) Als Advocaat over twee maanden wel ja zegt, heb je best kans dat Dick Advocaat de volgende trainer van Feyenoord wordt."