De Ligt: 'We maken het Real Madrid lastig, zaterdag afgebluft door Heracles'

De Ligt: 'We maken het Real Madrid lastig, zaterdag afgebluft door Heracles'

13-02-2019 23:25
58

Matthijs de Ligt is teleurgesteld in het resultaat, maar trots op wat Ajax tegen Real Madrid heeft laten zien. In extremis gingen de Amsterdammers met 1-2 onderuit, waardoor het Champions League-avontuur bijna ten einde is.

"Het is zonde dat je hier met een nederlaag staat", zegt De Ligt tegen Veronica. "Je weert je goed en hebt de grootste kansen gecreërd. Het verschil is dat je ze niet maakt of hij wordt afgekeurd. Hoe goed je ook speelt, je mag trots zijn op de ploeg. Maar je staat wel met lege handen, dat is zuur."

Voor de rust werd een goal van Nicolas Tagliafico afgekeurd. "Ik dacht dat hij voor mijn kopbal floot, maar ik won dat duel gewoon", zegt De Ligt. "Daar was niets aan de hand. Ik weet niet waarom hij afgekeurd werd. Tadic hinderlijk buitenspel? Tja, maar ze hebben een keeper van twee meter op doel. Als hij dan niets kan zien weet ik het ook niet meer. Maar ik kan er niets over zeggen."

De Ligt houdt een positief gevoel over aan de wedstrijd. "Ik heb in ieder geval het Ajax van voor de winterstop gezien. Dat was afgelopen zaterdag ver weg. Het is nog pijnlijker dat het verschil zo groot is. We moeten het onszelf aanrekenen dat we het Real Madrid heel lastig maken, maar zaterdag afgebluft werden door Heracles. Dat verschil moet eruit."