Kritiek op Ten Hag: 'Heel vreemd dat je beste aanvaller keer op keer niet opstelt'

Kritiek op Ten Hag: 'Heel vreemd dat je beste aanvaller keer op keer niet opstelt'

14-02-2019 10:13
100

David Neres was woensdagavond de beste aanvaller van Ajax in de Champions League-kraker met Real Madrid (1-2). Trainer Erik ten Hag kan dan ook niet meer om de Braziliaan heen, zo wordt gesteld bij Voetbalpraat op FOX Sports.

"Dit vind je tegen een zware tegenstander je beste opstelling. Het kan niet zo zijn dat je een andere opstelling gaat maken tegen een mindere tegenstander", zegt Leo Driessen over de variant met Dusan Tadic in de spits. "Het was afgelopen zaterdag al vreemd dat hij Neres niet inbracht. En dat je zegt: Labyad is voor de vrije trap. Die zat nu niet eens bij de selectie."

"Ik denk dat Ten Hag heeft lopen schipperen", stelt Milan van Dongen. "Als je kijkt hoe Neres speelde… Of hij moet op de training echt verschrikkelijk zijn. Maar hij was by far de beste aanvaller." Daar is Cristian Willaert het mee eens. "Het is heel vreemd dat je een van je beste aanvallers - en vanavond vond ik Neres de beste aanvaller - keer op keer niet opstelt. Omdat je Huntelaar of Dolberg speeltijd wil gunnen. Je speelt toch gewoon in je sterkste opstelling?"

"Van Neres wordt dan gezegd: 'hij is opportunistisch, hij heeft snelheid', maar hij was óók de beste in de kleine ruimte", vervolgt Willaert. "Hij was fantastisch. Hij heeft wel heel veel goals en assists voor iemand die er tactisch niets van snapt."

Driessen heeft een dringend advies voor Ten Hag. "Het is een luxeprobleem, maar Ten Hag moet niet meer de makkelijkste weg kiezen. Dolberg is al een hele tijd niet de Dolberg waarvan we een paar flitsen hebben gezien. En Huntelaar is een uitstekende krijger die je altijd nog kan inbrengen. Je moet daar nu gewoon met Tadic spelen."