'Hun route loopt niet via Ajax of Feyenoord en dan moeten wij er bij zijn'

'Hun route loopt niet via Ajax of Feyenoord en dan moeten wij er bij zijn'

14-02-2019 10:59
15

Mede door de winteraanwinsten is FC Groningen voortvarend begonnen aan de tweede seizoenshelft. Vertrekkend technisch manager Ron Jans ziet dat alles op zijn plek valt. Motivatie was afgelopen maand het sleutelwoord, vertelt hij.

"Dat is zó belangrijk", zegt Jans in het Algemeen Dagblad. "Een speler als Thomas Bruns - met zijn type spel, ervaring en persoonlijkheid - misten we de eerste seizoenshelft. Net als Iliass Bel Hassani was hij bij zijn club op het tweede of derde plan geraakt. Beiden waren ongelooflijk gretig om zich te bewijzen."

Ook Kaj Sierhuis en Mohamed El Hankouri maken indruk. "Sierhuis en El Hankouri werden al een tijdje gevolgd door onze scouting", stelt Jans. "Bij dit soort jongens gaat het erom: wanneer komen ze vrij? Zij kregen op een gegeven moment door dat hun route niet via Ajax of Feyenoord loopt - en dan moeten wij erbij zijn. En ook bij hen zag je de drive bij de gesprekken die we voerden: Kaj en Mo staan op het punt om zich waar te maken als volwaardige Eredivisie-speler."

Paul Gladon en Ko Itakura kwamen min of meer toevallig aanwaaien. "Zo heeft iedere nieuweling een ander verhaal. Maar we hebben wel vooral gekeken naar Nederlandstalige jongens, die de competitie kennen en gemotiveerd zijn. Ik vond bijvoorbeeld het gesprek met Gladon echt fantastisch. Hij zei: ik begrijp heel goed dat ik als pinchhitter moet beginnen, maar ik ga knokken voor mijn plek."