Van der Vaart: Dát is ook de reden dat Ajax niet op de eerste plek staat

Van der Vaart: "Dát is ook de reden dat Ajax niet op de eerste plek staat"

14-02-2019 15:05 Laatste update: 15:08
61

De kans op een stunt van Ajax in de Champions League-return tegen Real Madrid is klein. Dat denkt Rafael van der Vaart, die niet verwacht dat de Amsterdammers het over drie weken in Spanje nog weten om te draaien.

"Het was een fantastische avond", aldus Van der Vaart bij de NOS over de 1-2 nederlaag van Ajax in de Johan Cruijff Arena. "Ajax speelde bijna onherkenbaar als je kijkt naar afgelopen zaterdag. Dan vraag je je af: hoe kan dat? Het mag niet, maar toch gebeurt het. Sergio Ramos heeft bijvoorbeeld elke wedstrijd dezelfde instelling. Dat is een voorbeeld voor velen."

De oud-international wil Ajax nog niet hélemaal uitvlakken. "Natuurlijk geef je nooit op, maar Real gaat over drie weken niet zo spelen als woensdagavond. Het leek alsof ze het op tachtig procent wilden doen. Als je Gareth Bale zag bijvoorbeeld... Totáál geen vertrouwen. Benzema schiet die bal werelds binnen, maar was ook onzichtbaar. Als ze nog beter gaan spelen, heb je het natuurlijk heel lastig."

Van der Vaart vindt dat Ajax 'geen middenweg heeft'. "Dát is ook de reden dat ze niet op de eerste plek staan in de competitie en dat ze er nu uitgaan in de Champions League. Misschien winnen ze de beker en dan is het weer een teleurstellend seizoen. Als PSV slecht speelt, spelen ze misschien gelijk. Ajax verliest dan twee keer. Het kampioenschap is te lang geleden."

Lees ook: Acht conclusies: spoedcursus voor De Jong, het gelijk én ongelijk van Ten Hag