'Mahi maakt seizoen af bij Groningen, maar heeft gewenste transfer toch te pakken'

'Mahi maakt seizoen af bij Groningen, maar heeft gewenste transfer toch te pakken'

14-02-2019 20:40
29

Mimoun Mahi maakt het seizoen af bij FC Groningen, maar heeft toch zijn gewenste transfer te pakken. De spits vertrekt aan het einde van het seizoen transfervrij naar het Zwitserse FC Zürich, meldt het Dagblad van het Noorden.

De transfermarkt is nog open in Zwitserland en daarom wilde Zürich Mahi nu al overnemen, maar de club kon met Groningen geen akkoord bereiken over de transfersom. Algemeen directeur Hans Nijland trok een grens. Donderdagmiddag om 17.00 uur moest Zürich laten weten hoe of wat. "Letterlijk om vijf voor vijf is er nog contact geweest, maar we kwamen niet tot een akkoord", vertelt Nijland aan het DvhN. 

"Daarna hebben wij de stekker eruit getrokken. Dat hebben we Mahi en zijn zaakwaarnemer laten weten. Alles heeft zijn prijs. Mahi is een belangrijke speler voor ons. Hij kan ook nog beslissend zijn in het resterende deel van het seizoen."

Nijland weet dat Mahi in de zomer gratis de deur uitloopt. "Maar soms win je en soms verlies je. Ingewikkelder is het niet. Er komen straks weer andere spelers als Ritsu Doan of misschien wel Mike te Wierik die de club wél geld op gaan leveren, maar zo is het niet altijd."

Groningen betaalde 4,5 ton voor Mahi, die ruim vier seizoenen in Het Hoge Noorden speelde. Nijland is blij met wat de spits heeft laten zien. "Ik hoop dat hij zich de komende tijd nog laat gelden en dat hij ons naar het linkerrijtje schiet. Voor de periode daarna wens ik hem alle succes", zegt Nijland.