Ramselaar gewezen op Maher-route: 'Die haalt nu bij AZ weer zijn niveau'

Ramselaar gewezen op Maher-route: 'Die haalt nu bij AZ weer zijn niveau'

15-02-2019 08:30
44

Aad de Mos ziet dat de druiven zuur zijn voor Bart Ramselaar, die bij PSV nauwelijks aan spelen toekomt. De analist begrijpt desondanks dat de 22-jarige middenvelder in de winterstop in Eindhoven bleef.

"Hij is international geweest en ik snap wel dat hij nu bij PSV is gebleven", zegt De Mos in het Eindhovens Dagblad. "Hij kan wel naar NAC of Sint-Truiden gaan, maar in het kader van carrièreplanning lijkt me dat niet logisch. Het heeft waarschijnlijk ook met de financiën te maken. Ramselaar laat zien dat hij niet in paniek raakt, hoopt misschien nog op een kans en wil denk ik nog wel een keer op die platte kar staan."

Volgens De Mos dient Adam Maher als voorbeeld voor Ramselaar. "Als hij op een wat lager niveau gaat spelen, kan hij dat beter vanaf de voorbereiding in juli doen. Adam Maher haalt nu bij AZ ook weer zijn niveau."

De Mos ziet dat talenten Dante Rigo en Armando Obispo ook buiten de boot vallen. "Rigo heeft een beetje de pech dat Pablo Rosario en Jorrit Hendrix ook nog relatief jong zijn en voldoen. Hij wordt eigenlijk geblokkeerd en zal wel een keertje verhuurd gaan worden, zoals Sam Lammers nu."

De analist noemde Obispo enkele jaren geleden nog 'beter dan Matthijs de Ligt', maar de verdediger heeft 'meer tijd nodig dan gedacht'. Ook voor hem lijkt verhuur een goede optie. "Verloren tijd is het nu voor hen zeker niet, omdat ze met topspelers trainen."