Scheidsrechtersbaas UEFA ziet 'complexe situatie' bij Ajax-goal: 'Terecht besluit'

Scheidsrechtersbaas UEFA ziet 'complexe situatie' bij Ajax-goal: 'Terecht besluit'

Gepubliceerd: vrijdag 15 februari 2019 om 09:31vr 15-02-2019 om 09:31

Laatste update: vrijdag 15 februari 2019 om 10:07vr 15-02-2019 om 10:07

De scheidsrechtersbaas van de UEFA heeft zich uitgelaten over de afgekeurde goal van Nicolas Tagliafico tijdens Ajax - Real Madrid. Volgens oud-topscheidsrechter Roberto Rosetti was er sprake van 'een zeer complexe situatie'.

Voor het eerst werd in de Champions League gebruikgemaakt van de videoscheidsrechter. Dat kostte Ajax een doelpunt: de openingstreffer van Nicolas Tagliafico werd na inmenging van de VAR afgekeurd omdat Dusan Tadic hinderlijk buitenspel stond. Een terechte beslissing, aldus Rosetti.

"De scheidsrechter stelde vast dat de speler van Ajax buitenspel stond en de doelman hinderde, waardoor de keeper (Thibaut Courtois red.) niet in staat was om te spelen", legt hij uit op de website van de UEFA. "Dit was in lijn met het VAR-protocol. De goal werd terecht afgekeurd en er werd een indirecte vrije trap gegeven wegens buitenspel."

Dat het enige tijd duurde voor het besluit was genomen, valt volgens Rosetti wel te verklaren. "We moeten er wel rekening mee houden dat dit een heel complexe situatie was, waar de VAR twee mogelijke buitenspelsituaties moest beoordelen en de scheidsrechter ook moest kijken naar de tussenkomst van de aanvallende speler", legt Rosetti uit. "Het belangrijkst is dat de scheidsrechter de juiste beslissing nam. Nauwkeurigheid is belangrijker dan snelheid. Toch willen we zo efficiënt mogelijk zijn en zullen we proberen dit in de toekomst te verbeteren", stelt hij.

Bekijk ook: Zuur: Ajax denkt op 1-0 te komen, maar goal Tagliafico afgekeurd

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws