Slutsky reageert: 'Alleen Ajax verdedigt vijf meter verder naar voren dan wij'

Slutsky reageert: 'Alleen Ajax verdedigt vijf meter verder naar voren dan wij'

15-02-2019 09:46
25

Vitesse-trainer Leonid Slutsky is het absoluut niet eens met de kritiek dat zijn ploeg verdedigend zou spelen. De hoofdtrainer van de Arnhemmers vindt bovendien dat er te veel van zijn ploeg wordt verwacht.

"Kijk naar onze statistieken. Er zijn heel veel aanwijzingen of indicatoren die het tegendeel bewijzen", verweert de Rus tegenover Omroep Gelderland de kritiek op een 'te defensief' Vitesse. "We versturen in balbezit de meeste crosspasses van alle teams. Vitesse staat in de top vijf als het gaat om het creëren van doelkansen en zo kan ik nog veel meer zaken noemen. Ik ben het er compleet mee oneens dat wij defensief spelen."

Volgens Slutsky staat de laatste linie van Vitesse in balbezit hoger dan de meeste andere clubs in de Eredivisie. "Daar zijn ook zes of zeven aanwijzingen voor die dat met cijfers ondersteunen. Alleen Ajax verdedigt vijf meter verder naar voren dan wij. Ik ben niet teleurgesteld, maar ik begrijp de mensen niet. Je moet wel objectief zijn."

Slutsky stelt dat Vitesse een goed team heeft. "Maar we zijn geen Barcelona", voegt hij daar aan toe. "Ik denk dat alleen de supporters van PSV tevreden zijn met de resultaten. De verwachtingen zijn wel heel erg hoog en ik vraag me werkelijk af waarom?"

Lees ook: 'Ik ben best dik en heb veel spieren, dus laat ze allemaal maar op mij vuren'