Pot adviseert Advocaat en komt met Feyenoord-suggestie: 'Zoiets moeten ze doen'

Pot adviseert Advocaat en komt met Feyenoord-suggestie: 'Zoiets moeten ze doen'

15-02-2019 11:54
25

Cor Pot vindt dat Dick Advocaat niet de nieuwe trainer van Feyenoord moet worden. De voormalig assistent van de FC Utrecht-trainer zou voor een jongere oefenmeester kiezen.

"Hij heeft nee gezegd. Ik denk dat dat definitief is, alhoewel ik steeds lees dat er weer een opening is. Daar moet ik om lachen", zegt Pot tegen RTV Rijnmond. "Ik kan me niet voorstellen dat hij terugkomt op zijn beslissing en denk dat nee, nee is. Maar je weet het nooit."

"Ik denk ook dat het beter is voor hem. Er is te veel weerstand vanuit de supportersgroep en de media. Als je dan ergens aan gaat beginnen, wordt het heel zwaar voor hem. Hij wordt toch betiteld als oudere trainer, terwijl hij zoveel kwaliteit heeft."

Dat er veel kritiek is op de keuze van Feyenoord om voor Advocaat te gaan, zorgt voor verbazing bij Pot. "Omdat Dick Advocaat een grote naam is en een staat van dienst heeft, maar aan de andere kant zou het getuige van een visie als Feyenoord met namen komt die voor de toekomst beter zijn. Welke namen? Ik heb geen flauw idee. Daar hoef ik me niet mee bezig te houden. Dat is een taak voor Feyenoord, Martin van Geel en de commissarissen."

"Hij moet modern zijn en een elftal neer kunnen zetten. De toptrainers in Europa zijn jong: Klopp en Tuchel bijvoorbeeld. Zoiets moet Feyenoord ook doen, anders val je met alle respect terug op Dick Advocaat. Feyenoord moet ook verder. Advocaat zou dan voor een jaar zijn, waarna er weer een ander moet komen."