Olde Riekerink verbaasd door Verbeek: Ik plaats mezelf nooit boven een club

Olde Riekerink verbaasd door Verbeek: "Ik plaats mezelf nooit boven een club"

15-02-2019 14:58 Laatste update: 15:37
23

Jan Olde Riekerink is verbaasd door de kritiek van Gertjan Verbeek in het Algemeen Dagblad. De oud-trainer van sc Heerenveen suggereerde dat Olde Riekerink niet beseft hoe ernstig de situatie is in het Abe Lenstra Stadion. Heerenveen staat vijftiende.

"Ik hoor Olde Riekerink vaak praten over het proces waarin hij met Heerenveen zit", zei Verbeek in het AD. "Hij vergeet één ding: dat is een negatief proces. Het elftal wordt niet beter en spelers worden niet beter. Het is één minuut voor twaalf, maar dat hebben ze bij Heerenveen niet in de gaten."

Wedden

Meer odds

"Ik plaats mezelf nooit boven een club", reageert Olde Riekerink tegenover Voetbal International. "Bij een club als Heerenveen, zeker in deze fase, moet je elkaar een beetje helpen. Dat is mijn manier van denken. Als Ajax in deze situatie zou komen, zou ik juist denken: hoe kan ik de club helpen? Dat is hoe ik ben. Waarom zou ik mijn mening geven van buiten? Om te kunnen denken: dan heb ik in ieder geval mijn mening gegeven? Zo ben ik niet als mens, maar iedereen is verschillend."

Olde Riekerink ziet naar eigen zeggen wel degelijk in hoe alarmerend de situatie bij Heerenveen is. "Ik heb mijn planning tot het einde van het seizoen gemaakt, ik weet waar de punten vandaan moeten komen en ik ben er van overtuigd dat dat gaat lukken. Maar ik ben er doodziek van, hartstikke doodziek."