FC Twente speelt niet, maar beleeft gouden vrijdag: knotsgekke 4-4 in Deventer

15-02-2019 21:53 Laatste update: 21:59
58

Keuken Kampioen Divisie-koploper FC Twente heeft zonder te spelen uitstekende zaken gedaan. Achtervolgers FC Den Bosch (0-0 tegen Jong AZ) en Go Ahead Eagles (een knotsgekke 4-4 tegen NEC) hebben beiden punten laten liggen. De Tukkers komen maandagavond in actie tegen nummer vier Jong PSV en kunnen hun voorsprong vergroten naar acht punten.

Go Ahead ging furieus van start in de eigen Adelaarshorst en stond binnen een minuut al op voorsprong: Paco van Moorsel kon ongehinderd scoren in de rebound. Na tien minuten spelen zorgde Richard van de Venne voor 2-0, waarna Ferdi Druijf met een rake penalty de spanning terugbracht. De koek was nog lang niet op: Jeroen Veldmate schoot een vrije trap binnen en zorgde na de tegentreffer van Joey van den Berg voor de 4-2.

Diezelfde Veldmate bracht de spanning na rust echter terug: na een overtreding van de centrale verdediger mocht Druijf opnieuw aanleggen vanaf de stip, met de 4-3 tot gevolg. NEC-invaller Mike Trésor Ndayishimiye zorgde na voorbereidend werk van Leroy Labylle zelfs voor 4-4.

Jong AZ-FC Den Bosch verliep een stuk minder spectaculair. De tweede periode-winnaar verliet Wijdewormer met een doelpuntloos gelijkspel en heeft nu alweer vier keer op rij niet gewonnen. Nummer vijf Sparta beëindigde juist een matige reeks. De Kasteelheren boekten tijdens de Rijnmondse derby tegen FC Dordrecht hun eerste overwinning van 2019: Mohamed Rayhi scoorde twee keer en ook Laros Duarte en Royston Drenthe droegen hun steentje bij aan de 1-4 zege.