'Ziyech wil nog steeds niet praten met Hendriks': Ajax moet keihard ingrijpen

'Ziyech wil nog steeds niet praten met Hendriks': "Ajax moet keihard ingrijpen"

16-02-2019 07:38 Laatste update: 09:51
273

Hakim Ziyech schijnt nog steeds niet te willen praten met presentatrice Hélène Hendriks. Hendriks wilde de Ajacied woensdag namens Veronica Inside interviewen na het Champions League-duel met Real Madrid, maar die wilde niet.

Dat heeft waarschijnlijk te maken met een interview dat Hendriks namens FOX Sports met Ziyech had op 20 augustus 2017. Na het competitieduel met FC Groningen confronteerde ze hem met zijn verdedigende inspanningen. Ziyech leek daar niet van gediend en beet van zich af. Een paar maanden later vertelde Valentijn Driessen van De Telegraaf dat Hendriks niet meer met Ziyech kon spreken.

Wedden

Meer odds

Nu, bijna anderhalf jaar later, wil Ziyech nog steeds niet met Hendriks spreken, als we presentator Wilfred Genee mogen geloven. Daardoor moest Veronica-collega Wytse van der Goot het interview doen, daar waar Hendriks alle andere interviews afnam. "Ajax heeft geprobeerd om voor een oplossing te zorgen. De afspraak was dat Wytse het interview zou doen. Hij wil dus niet met Hélène praten", zei Genee vrijdagavond bij Veronica Inside.

Johan Derksen rekent af met de houding van Ziyech. "Wat is dat nou voor rare compromis (dat Van der Goot het interview zou doen, red.)? Die man verdient een miljoenensalaris en is in dienst van Ajax. Ik vind dat je solidair moet zijn. Hij wil niet praten? Dan praat je toch niet? Dan moet je solidair zijn aan Hélène. Die heeft hem toch niets misdaan? Ze heeft een relevante vraag gesteld. Goh, het is wat."

"Ajax moet keihard ingrijpen. Dit hoort bij zijn werkzaamheden", zegt Derksen. "Zo'n zaakwaarnemer gaat ook nog mee zitten huilen. Die moet ook zeggen dat hij niet zo kinderachtig moet doen en haar te woord moet staan."