Advocaat verandert van mening: 'Toen ik het terugzag begreep ik Van Boekel wel'

Advocaat verandert van mening: 'Toen ik het terugzag begreep ik Van Boekel wel'

16-02-2019 16:05
59

Dick Advocaat komt terug op zijn mening over scheidsrechter Pol van Boekel. Na de wedstrijd tegen PSV, waarin zowel de Eindhovenaren als de Domstedelingen een zuivere penalty leek te worden onthouden, spuwde de trainer van FC Utrecht vuur.

Ook na tussenkomst van de VAR weigerde Van Boekel namelijk een strafschop te geven aan Utrecht. "Ikzelf had het geval met Timo (Letschert, red.) niet gezien de eerste helft", zegt Advocaat tegen De Telegraaf. "Ik kan me voorstellen, dat als je die niet hebt gegeven, je ook die laatste in ons voordeel niet geeft. Toen ik het terugzag, begreep ik Van Boekel eigenlijk pas."

De mening van Advocaat over de invoering van de VAR blijft ongewijzigd. "Als je nou kijkt naar de afgekeurde goal van Ajax tegen Real Madrid. Niemand ziet iets. De scheidsrechter niet, de spelers van Ajax niet, de spelers van Real Madrid niet. En toch gaat de VAR ingrijpen."

"De goal was al lang geaccepteerd", vervolgt De Kleine Generaal. "Na twintig keer kijken ziet de VAR altijd wel iets. Maar ik blijf er niet over praten. Ik win het er toch niet van. De VAR zal blijven en Dick Advocaat niet."