Willem II wéér zonder vertrouwde linkerflank: 'Werkvergunning vergeten, niet slim'

Willem II wéér zonder vertrouwde linkerflank: 'Werkvergunning vergeten, niet slim'

16-02-2019 20:50 Laatste update: 20:56
4

Willem II-trainer Adrie Koster kan zaterdagavond tegen Vitesse opnieuw geen beroep doen op de vertrouwde linkerflank van voor de winterstop. Diego Palacios keerde met vertraging terug van de Copa America voor spelers onder de 20 en Donis Avdijaj is ook al langere tijd absent.

Palacios won met Ecuador het kampioenschap en zou deze week weer van Chili naar Nederland reizen. De negentienjarige linksback vergat echter zijn werkvergunning mee te nemen. "Dat klopt, daar had hij blijkbaar niet aan gedacht. Niet slim", oordeelt zijn trainer in gesprek met FOX Sports. "Maar ik was sowieso van plan om hem rust te geven. Hij kan na deze wedstrijd aansluiten", sust Koster de situatie.

Avdijaj speelde voor de winterstop zijn laatste wedstrijd in het shirt van de Tricolores, maar zou daarna meerdere malen over de schreef zijn gegaan. De international van Kosovo is officieel geblesseerd en verblijft al enige tijd in zijn geboorteland Duitsland, maar lijkt een transfer af te willen dwingen. "Wat de status is? Dat weet ik niet. Die jongen is niet fit en we gaan zien hoe dat zich ontwikkelt", houdt Koster zich op de vlakte. De trainer wil niet zeggen of Avdijaj weer welkom is in Tilburg wanneer hij wél honderd procent fit is.