Vitesse weet weer eens wat winnen is en wendt crisis af door zege op Willem II

16-02-2019 22:37
28

Vitesse heeft met een 3-2 thuiszege op Willem II een crisis afgewend. De Arnhemmers en trainer Leonid Slutsky stonden zwaar onder druk, maar toch slaagde Vitesse erin om de Tilburgers van zich af te houden.

Vitesse schoot uit de startblokken en kreeg in de eerste vijf minuten al een aantal kansen. De laatste daarvan leverde een doelpunt op via Bryan Linssen, die ondanks zijn geringe lengte hoog in de lucht klom en een voorzet van Max Clark tegen de touwen kopte.

Een enorme opsteker voor Vitesse, dat in de laatste vier wedstrijden niet tot winnen kwam en alleen thuis tegen Heerenveen een punt pakte (2-2). Toch lieten de Arnhemmers Willem II in de eerste helft in leven. De bezoekers uit Tilburg hadden heel weinig te vertellen, maar kwamen in het restant van het eerste bedrijf ook niet meer in de problemen.

Martin Ödegaard zorgde er een kwartier na de onderbreking voor dat de problemen zich alsnog opstapelden voor Willem II. Het schot van de Noor werd onderweg van richting veranderd en plofte daardoor achter Timon Wellenreuther: 2-0. De reactie van de Tilburgers was overigens goed, want twee minuten later was de marge weer één door een doelpunt van Alexander Isak.

Tien minuten voor tijd dacht Max Clark Vitesse alsnog in veilige haven te brengen. Hij schoot een afgeslagen corner binnen na slecht uitverdedigen van de Brabanders, maar toch maakte Willem II het via Vangelis Pavlidis toch weer spannend (3-2). In de slotfase beukten de bezoekers op de Arnhemse poort, maar de gelijkmaker viel mede door een gemiste kans van Pavlidis niet meer.