Verbeek ziet 'wisseling van de wacht' bij Ajax: 'Zijn leeftijd speelt ook mee'

Verbeek ziet 'wisseling van de wacht' bij Ajax: 'Zijn leeftijd speelt ook mee'

17-02-2019 19:51
46

De basisplek van Lasse Schöne bij Ajax staat op het spel. Dat stelt Gertjan Verbeek, die ziet dat er een wisseling van de wacht plaatsvindt in Amsterdam.

Schöne werd zondag in de rust van de thuiswedstrijd tegen NAC Breda (5-0) gewisseld. Dat had een positief effect op Ajax, aldus Verbeek. De Amsterdammers scoorden in de tweede helft vier keer. "Nu is Frenkie de Jong een stuk verder in zijn ontwikkeling en Lasse zijn leeftijd begint ook mee te spelen", zegt Verbeek bij FOX Sports. "Het iedere week spelen op een hoog niveau is lastig. In die zin is de wisseling van de wacht daar."

Hedwiges Maduro denkt dat trainer Erik ten Hag per wedstrijd kan bekijken of Schöne nuttig is. In de rust van de thuiswedstrijd tegen NAC werd de Deense middenvelder gewisseld voor Kasper Dolberg. "NAC verdedigt in een 5-4-1-systeem. Dan kun je er gerust een controlerende middenvelder uit halen en wat aanvallender gaan spelen. Dolberg is een échte spits in de zestien. Je ziet dat je hem nodig hebt tegen een team dat zo verdedigend staat."