Frenkie de Jong springt in de bres voor Ajax-maatje: Dat vind ik zo'n onzin!

Frenkie de Jong springt in de bres voor Ajax-maatje: "Dat vind ik zo'n onzin!"

18-02-2019 13:39 Laatste update: 13:52
149

Het helpt niet dat de supporters van Ajax meteen gaan fluiten als het niet loopt. Dat zegt Frenkie de Jong, die hoorde dat het aan het einde van de eerste helft tegen NAC Breda wat onrustiger werd op de tribunes van de Johan Cruijff Arena.

Ajax werd na een sterke openingsfase wat slordiger, erkent De Jong tegenover Ajax Life. "Ik weet niet hoe dat komt." Dat het publiek begon te morren, begrijpt de Ajacied niet. "Daar kan ik niet zo inkomen. Als iemand een keer de bal verspeelt, kan dat gebeuren. Dan helpt het niet als er gelijk wordt gemord. Maar als het gefluit dan begint, gaan we daar niet beter van voetballen. Het is frustratie, dat snap ik ook wel. Ik stond na de 1-0 zelf ook van 'hehe' in plaats van dat er sprake was van dolle vreugde."

In de eerste helft nam doelman Andre Onana ook een risico, wat bijna tot een doelpunt van Gervane Kastaneer leidde. "Dat vind ik zo'n onzin!", reageert De Jong. "Onana levert die bal niet in. Dan hoor je mensen van alles roepen, ik denk dan: hou je mond dicht... Hij geeft die bal gewoon prima en NAC had die bal helemaal niet. Ik vind dat echt weinig nut hebben. Dat vind ik zo'n onzin. Nee, ik denk dat we ons vooral moeten focussen op het afmaken van onze kansen en beter staan qua restverdediging."