Verbeek: 'Dat komt doordat de voormalige subtop slecht beleid heeft gevoerd'

Verbeek: 'Dat komt doordat de voormalige subtop slecht beleid heeft gevoerd'

Gepubliceerd: maandag 18 februari 2019 om 17:33ma 18-02-2019 om 17:33

Volgens Gertjan Verbeek is de Eredivisie 'volledig genivelleerd'. De clubloze trainer, momenteel werkzaam als analist bij FOX Sports, zegt dat maandag in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

"Bijna alle clubs kunnen van elkaar winnen of verliezen. We hebben een heel grote middenmoot", aldus de voormalig coach van onder meer Heracles Almelo, sc Heerenveen, Feyenoord, AZ en FC Twente. 

De nivellering heeft in de ogen van Verbeek verschillende oorzaken. "De budgetten liggen tegenwoordig dichter bij elkaar dan voorheen. Voormalige subtoppers als Heerenveen en FC Groningen hebben de laatste jaren financieel ingeleverd, terwijl de begroting bij een club als Heracles is gestegen."

De gevolgen zijn ook op de Nederlandse transfermarkt merkbaar. "Vroeger konden wij met Heerenveen gemakkelijk spelers kopen van clubs uit het rechterrijtje, maar dat is door de genivelleerde inkomsten bijna onmogelijk geworden. Eigenlijk hebben we zo'n brede middenmoot doordat de voormalige subtop slecht beleid heeft gevoerd."

Lees meer over: Eredivisie

Poll

Eens met Verbeek?

(877 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws