Ten Hag ziet 'een hoop plezier': Ik denk dat we in een goede schwung zitten

Ten Hag ziet 'een hoop plezier': "Ik denk dat we in een goede schwung zitten"

Gepubliceerd: maandag 18 februari 2019 om 18:56ma 18-02-2019 om 18:56

Erik ten Hag heeft het gevoel dat Ajax weer in de lift zit na enkele mindere resultaten. Na het knappe optreden tegen Real Madrid in de Champions League (1-2), leverde het competitieduel met NAC Breda een ruime 5-0 overwinning op.

"Er is een hoop beleving, een hoop plezier. Ik denk dat we in een goede schwung zitten. Dat moeten we vasthouden. Sterker nog, dat moeten verbeteren", vertelt Ten Hag aan Ajax TV. "We weten dat we achter staan en willen de nummer één zijn. Dat betekent dat je punten moet inhalen, maar dan moet je natuurlijk eerst zelf je werk doen. Dat is goed voetbal spelen en het publiek entertainen. En je bent afhankelijk van je concurrent en dat is PSV."

Ten Hag koos tegen NAC voor het eerst in de Eredivisie voor de Champions League-variant, dus met Dusan Tadic in de spits. Daardoor was er ook een basisplaats voor David Neres. "Ik denk dat wij meer dan elf basisspelers hebben, zo'n veertien of vijftien", herhaalt de trainer zijn welbekende uitspraak. "Uiteindelijk moet je ook naar een stabiel elftal toe. Per tegenstander zul je dan andere accenten moeten zetten. Dat hebben we gisteren ook getracht te doen en ik denk dat we in de beginfase ontzettend goed speelden."

Ten Hag zag veel beweging, mede dankzij Tadic. "Ik denk dat we binnen een kwartier vijf of zes honderd procent kansen hebben gecreëerd. Dan moet er eentje binnen en dan wordt het ook makkelijker. Dat zie je: vlak voor rust maken we de 1-0 en daarna wordt het makkelijker."

De vele positiewisselingen moeten de tegenstander 'in verwarring brengen', stelt Ten Hag. "Maar niet onszelf. Die posities moeten dus elke keer bezet zijn. Dat vraagt concentratie en die ebde na vijftien minuten weg. Dan ontstaan er ruimtes waar de tegenstander van kan profiteren. En dat deden ze bijna, dat moet je niet toelaten."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Wat verwacht jij van de titelstrijd in de Eredivisie?

(3333 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws