'Napoli houdt rekening met vertrek Hysaj en heeft Nederlandse opvolger op het oog'

'Napoli houdt rekening met vertrek Hysaj en heeft Nederlandse opvolger op het oog'

19-02-2019 13:19
18

Hans Hateboer staat mogelijk voor een overstap naar een club uit de Italiaanse top. De Nederlander zou in beeld zijn bij Napoli als opvolger van Elseid Hysaj, wiens toekomst in Napels onzeker is. 

Dat meldt het Italiaanse Il Mattino. Hateboer staat momenteel onder contract bij Atalanta Bergamo, dat hem in januari 2017 voor ruim drie ton overnam van FC Groningen. In Bergamo is hij een vaste waarde. Dit seizoen kwam hij al in 22 Serie A-wedstrijden in actie, waarin de rechtsback vier keer scoorde en evenveel assists gaf. Zijn contract loopt nog tot medio 2020.

De drievoudig international van het Nederlands elftal is overigens niet de enige speler van Atalanta die bij Napoli op het lijstje zou staan. Ook de naam van ploeggenoot en centrale verdediger Gianluca Mancini wordt genoemd door de Italiaanse krant.

Napoli eindigt al jaren in de top van de Serie A, maar moet Juventus nog wel voor zich dulden. De ploeg uit Napels staat momenteel tweede in de competitie, met liefst dertien punten achterstand op de Oude Dame. Atalanta Bergamo staat in de Serie A op een zesde plek.