Advocaat over Venema: 'Dan moet je naar de amateurs gaan, niet naar FC Utrecht'

Advocaat over Venema: 'Dan moet je naar de amateurs gaan, niet naar FC Utrecht'

Gepubliceerd: woensdag 20 februari 2019 om 07:49wo 20-02-2019 om 07:49

Laatste update: woensdag 20 februari 2019 om 08:09wo 20-02-2019 om 08:09

Misschien wel de grootste publiekslieveling van FC Utrecht zit dit seizoen op de bank in de Galgenwaard. Nick Venema begon sinds de entree van trainer Dick Advocaat twee keer in de basis van de hoofdmacht, maar maakt zijn minuten hoofdzakelijk in de Keuken Kampioen Divisie bij Jong FC Utrecht.

Tijdens de uitwedstrijd tegen De Graafschap van zondagmiddag stond Michiel Kramer in de spits en mocht Jean-Christophe Bahebeck invallen, terwijl Venema negentig minuten lang aan de kant bleef. "Ik vind Venema voor de toekomst een prima speler. Op dit moment moet je daar zuinig mee zijn", laat De Kleine Generaal weten aan Voetbal International.

Het argument dat de negentienjarige spits juist beter wordt door veel te spelen, wordt terzijde geschoven door Advocaat. "Dan moet je bij een amateurclub gaan spelen, maar niet bij FC Utrecht. Dat bedoel ik niet vervelend, maar nee", stelt de oud-bondscoach. "Hij heeft ontegenzeggelijk bepaalde kwaliteiten, maar op dit moment nog niet dat ik hem in de basis zet."

De clubleiding van FC Utrecht lijkt echter voldoende potentie te zien in Venema. De spits beschikt over een tot medio 2020 doorlopend contract, maar kan volgens VI binnenkort zijn handtekening zetten over een nieuwe, langdurige verbintenis.

Poll

Moet Venema een basisplaats krijgen van Advocaat?

(4797 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws