Boskamp: 'Willem liet zich vaak wisselen, kreeg ik ook een premie. Dat was klasse'

Boskamp: 'Willem liet zich vaak wisselen, kreeg ik ook een premie. Dat was klasse'

Gepubliceerd: woensdag 20 februari 2019 om 15:35wo 20-02-2019 om 15:35

Jan Boskamp bewaart vrijwel alleen maar goede herinneringen aan Willem van Hanegem, die woensdag 75 jaar oud is geworden. Toen de populaire Veronica Inside-analist begin jaren zeventig doorstroomde naar Feyenoord 1, schitterde Van Hanegem op het Rotterdamse middenveld.

Boskamp kwam door toedoen van Van Hanegem niet veel aan spelen toe, maar heeft De Kromme altijd al een 'toffe gozer' gevonden. Van Hanegem liet zich regelmatig vlak voor tijd wisselen om zijn jongere teamgenoot speeltijd te gunnen. "Als je de hele wedstrijd op de bank bleef, kreeg je maar de helft van je premie. Willem ging er daarom vaak vijf minuten voor tijd uit, zodat ik alsnog de volle premie kreeg, dat was klasse", schrijft Boskamp in zijn column voor Feyenoord Magazine, te lezen via de Feyenoord-site.

Later werd Boskamp trainer van Anderlecht, waar Van Hanegem stageliep in het kader van zijn trainersopleiding. "Het was al een lachertje dat hij dat moest doen met zijn verdiensten", vindt de tv-analist, die echter merkte dat De Kromme zijn stage in Brussel niet bepaald serieus nam. "Willem kwam met een hele smak journalisten achter zich aan langs in Brussel en stond tijdens de training lekker droog onder een afdakje. Hij heeft helemaal niks gedaan en ik moest achteraf tekenen. Ik heb me kapot gelachen toen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws