Terugblik op 10-0 in Eindhoven: 'Ik hoopte dat niet elk lawaai een doelpunt was'

Terugblik op 10-0 in Eindhoven: 'Ik hoopte dat niet elk lawaai een doelpunt was'

21-02-2019 09:27 Laatste update: 09:31
43

De topper PSV - Feyenoord staat zondag op het programma. Een kleine negen jaar geleden eindigde die wedstrijd nog in een klinkende 10-0 zege voor de Eindhovenaren. Oud-Feyenoorder Ruben Schaken spreekt van een van de mindere momenten in zijn carrière.

Schaken werd na een rode kaart van Kelvin Leerdam in de eerste helft al gewisseld bij een stand van 1-0. "Ik zat onder de douche en de jongens kwamen binnen in de rust (stand 2-0 red.). Er werd van alles gegooid, geroepen en gescholden. De trainer wist ook niet zo goed wat hij daarmee aanmoest. DIe heeft toen aangegeven de schade beperkt te houden", vertelt Schaken aan Voetbal International.

Dat lukte niet, want na rust ging het hard in Eindhoven. "Ik hoorde heel veel lawaai. Ik hoopte dat niet elk lawaai een doelpunt was, maar dat was het wel", stelt hij. "Ja, dan doet het wel pijn. Elke goal die valt is echt een steek die je voelt. Als het publiek dan ook nog 'tien, tien' gaat roepen..." Die tiende goal viel uiteindelijk ook. "Dan kan je echt wel door de grond zakken."

Schaken stelt dat de wedstrijd onder spelers van toen 'eigenlijk een verboden onderwerp' is. Hij verwacht komende zondag een andere wedstrijd. "Feyenoord zal goed voor de dag moeten komen om punten te halen. (...) Ik gok op een 0-1."