Heerenveen verbiedt 'corteo' van Groningen-fans: 'Voelden zich bedreigd'

Heerenveen verbiedt 'corteo' van Groningen-fans: 'Voelden zich bedreigd'

21-02-2019 11:04 Laatste update: 11:17
100

De supporters van FC Groningen mogen voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen op 14 april niet in een 'corteo' naar het Abe Lenstra Stadion lopen. In Groningen is met verbazing gereageerd op het besluit van de gemeente Heerenveen.

In een zogenoemde corteo lopen supporters in een grote groep te voet naar het stadion. Vorig jaar gebeurde dat ook, maar omwonenden hebben daarover geklaagd. 'Dat we de corteo verbieden heeft te maken met het provocerende karakter. Supporters liepen toen dwars over het erf van omwonenden en ook in het verleden heeft het al eens problemen opgeleverd', laat een woordvoerder van de gemeente Heerenveen weten aan RTV Noord.

Bij de supportersvereniging van Groningen kijkt men op van het besluit. "Voor zover ik weet hebben supporters zich toen niet misdragen", reageert voorzitter John de Jonge. "Omwonenden die geklaagd hebben, hebben zich bedreigd gevoeld. Maar ze zijn niet daadwerkelijk bedreigd." De Jonge kan niets anders doen dan het besluit accepteren. "Een beetje zingend door die straten heen, dat hoort er in mijn ogen ook gewoon een beetje bij. Maar ik snap dat de gemeente klachten van buurtbewoners serieus neemt."